Skip to main content

Det blir en bok till!

By september 1, 2016Okategoriserat

Utgivningen av min bok ”Lusta att leda, sig själv och andra” ledde till många kontakter av olika slag. Människor ringde eller skrev för att diskutera det jag beskrev, många var otroligt positiva. Flera tog upp att de skulle vilja läsa mer om relationer och mjuka värden i småföretagande. Sedan dess har jag funderat på detta och kommit fram till att jag nog har stoff till en bok till. Boken kommer att handla om det speciella med små familjeföretag och hur relationer både kan vara stärkande och ibland förödande. Jag kommer, precis som i förra boken, intervjua intressanta personer som reflekterat över hur livet i småföretagande och som inflyttade på ett lantbruk kan vara. Boken kommer att fokusera på kvinnor och deras roll i familjeföretaget, som inflyttade i bygden och ofta boendes i ett hus som varit svärföräldrarnas. Jag minns ett samtal för länge sen som jag hade med en vän, de hade precis flyttat in i farföräldrarnas hus på gården. En del möbler stod kvar, de ville möblera om. Men varje gång de flyttade på farfaderns stol var svärmor där och flyttade tillbaka den när de var iväg på jobb. Har du egna erfarenheter i ämnet? Hör gärna av dig till mig på annika.bergman@tele2.se Jag garanterar anonymitet för de som vill det. Boken går under arbetsnamnet Ruralista! En hyllning till landsbygdens okuvliga moderna kvinnor.