Skip to main content

Intervju med Jessica Olsén, förman

Vad innebär ditt jobb som förman?
– Mitt dagliga arbete är att vara med och jobba i produktionen, hjälpa och stötta mina medarbetare i deras arbete. Jag lägger en hel del tid på planering så att alla djur mår bra och får de bästa förutsättningarna varje dag.

Vad är bäst med ditt jobb?
– Det bästa med mitt jobb är friheten och att man får röra på sig hela tiden, att man möter nya utmaningar och att man får respons väldigt snabbt på alla förändringar man gör.

Varför vill du jobba med grisar?
– Att jag jobbar med grisar är för att jag tycker om djur, drömmen var veterinäryrket men när jag sen kom in inom lantbruksdjur är det mycket roligare när man får tillbaka ifrån de friska och glada djuren.

Hur är det att jobba på Elgesta?
– Ja 17 år säger väl allt… Det är roligt att jobba för yngre ägare eftersom det finns så mycket nytänkande och vilja att vara med i det nya som kommer. Att vi är flera stycken som jobbar i team är positivt. Ansvarsfriheten att man helt enkelt är betrodd i det man gör. Satsningarna på personalen med utbildningar, resor o kick offer är ett plus.